20 juli, 2007

Valle Nevado

Vaar bryllupsdag, den 17 juli, ble feiret med sjokolade fondu.
Dette ser vi nesten hver kveld og det er her Simons latinske vibber dukker opp!

Valle Nevado, dette var en l0rdag og stedet ble litt mer folksomt.


Min fetter Lucho kom paa bes0k fra Chillan, ekstra kos ble det naar han fisket opp longanizas. Tenk deg tre personer presset sammen bak her.

Stor konsentrasjon! Fest maten tilbredes.

Lucho pr0ver hardt og faa kontroll over brettet.

Litt tomatsuppe er ogsaa digg.

Etter 20 dager med Simon som sjaaf0r har Gunnveig endelig tatt kontrollen over rattet. Det maatte litt overtalelse fra Simons side, men det er forstaaelig at hun ikke hadde lyst aa kj0re f0r det. Grunnen er god, se lengere ned!

Enda flere tele-dager har gaatt og vi er fortsatt her oppe i Andes.

Denne gangen har vi flyttet litt paa oss, f0lte det var paa h0y tid siden vi begynte aa vekke mistanke i La Parva ;-)

F0rst litt om Valle Nevado; Stedet er for dem med penger (eller de som sover i bil!). Dette fancy pancy stedet som ligger paa 3100 h0ydemeter er alltid fyllt med masse sn0 og rike brasilenere. Bakkene er mange og den h0yeste ligger paa omtrent 3800 meter(Ja, her har vi vaert!). Hotellene her er saa store at vi lett har lurt oss inn og sittet nesten hver kveld i hovedstua og spilt kort, med Gunnveigs europeiske utseende og mitt, tja ellers ganske vanlige s0r-amerikanske blikk har ingen spurt oss om vi virkelig bor der. Og naar de eventuelt har naermet seg har vi hevet tonen litt og forf0rt dem med vaart vakre norske spraak!

Min fetter Lucho kom paa bes0k, noe som var veldig hyggelig. Han hadde veldig lyst til aa staa paa snowboard. Til tross for at han fikk noen advarsler om at dette kunne f0re til store smerter over hele kroppen og at kanskje slalom var tingen. Uansett, vi leide, han pr0vde, han slo seg, han pr0vde enda mer, han slo seg enda mer, men til slutt klarte han aa mestre det grunnleggende. Men etter to dager var det nok, haandleddene var skutt og det var laarene ogsaa!

Gunnveig har presset seg selv til nye lengder innen telemark teknikken. Stav bruken har virkelig kommet seg og hun har faatt en meget aggresiv stil, bilder paa dette kommer neste uke!
Fra jente svinger til ekte stolte Jara svinger!!! Med kroppen frem og press paa beina!


Litt om bilkj0ring her i s0r:
  1. Det er kun i Chile man finner av- og paakj0ringsfelt i samme fila som er paa omtrent 150 meters lengde. Hvor fartsgrensa er 120.
  2. Naar det er 3 eller flere felt er det lov og kj0reforbi paa alle.
  3. Det er "lov" og stoppe opp midt i en rundkj0ring for aa sleppe av folk eller plukke opp.
  4. Lastebilene trenger ikke ha baklys naar det er bekm0rkt.
  5. Blinklys er for pyser!
  6. Aa tute f0rer aldri frem til noe, bare at enda flere tuter!
  7. Politiet og ambulanse har alltid blinklysene paa.
  8. Aa spankulere rolig over moterveien er helt naturlig, ikke tenk paa bilene som suser rett mot deg!
  9. Spankulere langs motorveien uten refleks midt paa natta er hyggelig! Sykle ogsaa.
  10. Stoppe opp midt i gata for aa ta mobiltelefonen(gjelder sentrum).
  11. Bruke n0dlysa naar du skal svinge til h0yre, eller kanskje til venstre, eller naar du som god chilener bare 0nsker aa forvirre dine med trafikanter!
  12. Naar en er paa vei i en avkj0ring(bruker ikke blinklys), men plutselig ombestemmer deg i 120 km/t.
  13. Naar veiene er som i Trollstigen er det alltid lurt aa kj0re paa motsatt kj0refelt!
  14. Om du pr0ver aa skifte fil i sentrum, ingen kommer til aa slippe deg inn!!! Du maa bare presse deg frem og haape at du ikke bulker noen paa veien inn!
  15. Det er helt utrolig at Simon ikke har presset en bil ut av gata og satt seg i BURN-OUT modus!!!

Naa skal det sn0 i helgen, saa vi haaper paa bra pudder til uken som kommer!

PS: Gartulere med 30-aarsdagen Catharina, 19 juli!

8 kommentarer:

Nils Ingar sa...

herlige trafikkregler:) eg minnes Nairobi, rødt lys og alle kjøre. Jada, eg trur egentli Norge et ekstremt lovlydig land.

Har tru på deg Gunnveig:)

Anonym sa...

takk!! og gratulerer med overstått bryllupsdag! -er på våga uten nett, men no har egt lurt meg til byen for å ta ein dusj.. jona er hos farmor.. trfikken minner litt om india, der stod det "please horn" bak på alle biler.. slår meg at det er norge som har sære regler.. virker jo ganske likt i alle andre verdenshjørner..
-c-

Anonym sa...

Ser ut til at dere har det megafint...men hva er dette med "stolte JARA svinger"...ha,ha...så vidt jeg vet lillebror må DU være den eneste ekte Jara'n som står på telemark ski/snowboard/bortoverski i hele verden...vi andre har prøvd..og har vel "genetisk" sett insett at vi ikke er egnet for dette så da holder vi oss på trygt avstand. Lucho beviser jo dette ;-)

arnedro sa...

Det blir sagt litt av kvart om trafikkreglane i Norge også. Bl.a var det ein som har sitte og ført statistikk i ei rundkjøring og funne ut at 80% ikkje blinkar på veg ut. Sender elles e-post om diverse.

Anonym sa...

Denne helgen har vi tatt oss en liten tur til Vina, trenger en dusj en gang i blant.

Anonym sa...

Trafikken høres litt ut som i Egypt. Man bruker ikke lys i mørke - spare på ett-eller-annet. Vinduet nede når det er kaldt ute slik at sjåføren skal holde seg våken. Konsentrer deg om trafikken foran og gi blaffen i trafikken bak. Løp over gaten i Cairo og si insha'alla inni deg (Allah er som regel på din side). (Enkelte restauranter i downtown Cairo har forresten kjøkkenet på den ene siden av den trafikkerte hovedgaten og restauranten på den andre siden). I USA sparer man på blinklysene og bruker noen obskure armer-ut-av-vinduet-tegn i stedet (vår au-pair strøk til førerprøven fordi hun ikke kunne de tegnene, men brukte blinklys i stedet).
Tror jeg er enig i at det er Norge som har sære regler.

Kikka sa...

nå kommer dere vel snart hjem?!!
ser ut som dere har det godt der nede!
klem klem

Nils Ingar sa...

velkommen heim:)